Хората са различни. Повечето за моя радост избират морала и

...
 Хората са различни. Повечето за моя радост избират морала и
Коментари Харесай

Гешев подаде оставка като прокурор, влиза в политиката

  " Хората са разнообразни. Повечето за моя наслада избират морала и нравствеността, някои - измяната и позора! Аз не съм мислил и разсъждавал върху изкушенията, които ми предлагаха, тъй като не съм имал съмнения и подозрения в избора си. Да, не съм непогрешим и съм бъркал. Но пред проклятието и позора аз избрах истината и достолепието. Избрах образеца на Левски и заветите му, а не позора на измяната ", това написа някогашният основен прокурор Иван Гешев в послание в обществената мрежа Facebook.
 
" Днес приказвам последно като магистрат, откакто съблюдавах закона и след тридесет години работа за хората подадох оставка като прокурор ",допълни Гешев. " Направих го със съзнанието, че никоя прокуратура не може да се пребори с корупцията и кражбите тогава, когато корупцията и кражбите са превърнати в държавна политика.

Затова през днешния ден приказвам на българите в България - по този начин, както дадох обещание - с ясното схващане, че политическите проблеми се позволяват с политически средства. Днес ви давам обещание единствено едно - да продължа борбата за истина и правдивост в нашето Отечество ", добави той. 
 
Припомняме, че в петък Гешев подаде молба да бъде възобновен на служба " Прокурор във Върховна касационна прокуратура ".
 
" Последователната ни битка против незаконни олигарси и против крадливи партийни водачи докара в последните месеци до невижданото обединяване на висши политици, мафия и горист бизнес ", написа Гешев.
 
" На първо място основният прокурор трябваше да бъде отхвърлен посредством смяна в законите, направена категорично за мен. Под прикритието на сякаш европейски стандарти се целеше да се предотврати дългогодишната ни работа и следствия по основни каузи с висок публичен интерес ", добави той.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР